Over Arko van Brakel

 

"We moeten meer doen dan de banenafspraak. Dat zijn de cijfertjes, maar ondertussen gaat het wel om mensen met ambities, kwaliteiten en de wens zich te ontwikkelen. Op welk niveau je ook presteert, je moet de mogelijkheid hebben om je talent te ontwikkelen. We willen geen banen, we willen dat mensen zich op een zinvolle manier kunnen ontwikkelen in hun werk. Participatie Certificaat maakt die stap."

 
 


Arko van Brakel is een ondernemer die gedreven wordt door vernieuwing en innovatie. Volgens hem zijn ondernemerschap en een ondernemende manier van denken en werken juist nu noodzakelijk.

Arko is ook een van de oprichters van Euronet Internet (1994) dat hij verkocht aan France Telecom. Hij startte daarna tal van startups, schreef verschillende boeken over de nieuwe economie en richt zich nu vooral op ondernemerschap, leiderschap, innovatie en persoonlijke ontwikkeling. Als columnist levert hij bijdragen aan het Financiëele Dagblad, Sprout, stopdecrisis.nl en NUzakelijk.nl.

In zijn werk combineert hij wetenschappelijke inzichten met eigen ervaringen. Eén ding is volgens hem zeker: de grote vraagstukken van morgen zijn niet oplosbaar met de denkmodellen van gisteren.