Diversiteit in een organisatie is waardevol. Een steentje bijdragen ook. Inzetten van arbeidsgehandicapten dus. Met Participatie Certificaat kunnen we financiële obstakels wegnemen en elkaar helpen om duurzame plaatsingen van kandidaten te realiseren. Het Participatie Certificaat brengt mogelijkheden bij elkaar waardoor de belemmeringen verdwijnen.
— Mirjam van Praag, Hoogleraar en Kroonlid SER
Het is natuurlijk onzin dat elk bedrijf precies 5% aan banen voor mensen met verminderd arbeidsvermogen zou hebben. Het gaat niet om aantallen, het gaat om het plaatsen van kandidaten, daar waar ze écht passen. We verdienen allemaal een plek, dus laten we elkaar daarbij helpen. Dat kan. Met het Participatie Certificaat hebben we nu de middelen om dat te doen.
— Marcel Bechger, Senior Director HR EMEA Fluor
Het Participatie Certificaat brengt de discussie weer terug naar de kandidaat. Niet alleen naar de jaarlijkse getallen, maar naar een manier om op zinvolle en ook nuchtere manier met maatschappelijke verantwoordelijkheden om te gaan. Het organiseren van de participatiebanen is één, zorgen dat ze goed en duurzaam ingevuld worden is minstens net zo belangrijk.
— Agnes Jongerius, Europarlementariër en lid RvA Werken&Jij
Participatie regel je met elkaar. Om echt samen de verantwoordelijkheid te nemen, hebben we een andere manier nodig om elkaar te ondersteunen. Het Participatie Certificaat is daarin een machtig middel; concreet en doelgericht, werkend aan succesverhalen die werkelijk impact hebben op iemands leven. Een positieve manier om ervoor te zorgen dat we met elkaar die 125000 banen duurzaam invullen.
— Caspar Joustra, Senior Vice President EMEA SAP SuccessFactors
caspar_los.png