Een middag van praten, luisteren, discussiëren, beargumenteren, vragen stellen, antwoorden krijgen, inzien, betogen en concluderen. 

 
 

herbeleef de fandag

 

Introductie - Sabine de Jong

 

Hoogtepunten

Over arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aan tafel verschenen hoogleraar Mirjam van Praag (Kroonlid SER) in gesprek met Aart van der Gaag (commissaris en ambassadeur van 100.000 banen). Aart en Mirjam voeren een mooi gesprek vol metaforen. Mirjam begon met 'laaghangend fruit', over het doorschuiven van een groep kwetsbaren op de arbeidsmarkt. Aart plukte hier de vruchten van. Hij vertelde overigens dat hij een kilometer van het Sparta Stadion is geboren. In een wat nu een achterstandswijk zou heten. Hij had een doofstom jongetje in zijn buurt wonen die door de goegemeente werd opgevangen. Ondanks de armoede was de buurt zeer sociaal. Daar kunnen we tegenwoordig nog wat van leren. 

Bepaalde vrijheden zijn niet toelaatbaar. Dat remt de ontwikkeling van arbeidsparticipatie. Men moet ophouden met beleidsnota's schrijven. In plaats daarvan samen om de tafel gaan zitten. 

- Aart van der Gaag (commissaris en ambassadeur 100.000 banen)

Arjo Klamer (wethouder Participatie en Arbeidsmarktbeleid in Hilversum) weet betere mogelijkheden om de partijen bij elkaar te brengen. '"Noem het Meet & Greet. Of noem het 'jobdaten', dat werkt wél. We kunnen tegenwoordig makkelijker met werkgevers praten. Iedereen vindt de Participatiewet een geweldige uitdaging. Maar veel mensen zijn de kluts kwijt, want hoe krijgen we er nou orde in?"

Jammer genoeg moet je als werkzoekende met een indicatie altijd langs een loket. Nou, eigenlijk langs meerdere loketten.

Lineke Rijxman (actrice en regisseur van theatergroep Mugmetdegoudentand) vraagt Jetta Klijnsma (Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) wat zij haar opvolger zou adviseren. Jetta vertelde: "Bij de start van Rutte II moest gezien de crisis de tering naar de nering worden gezet. Sociale Zekerheid en Zorg zijn de posten die het zwaarst op de begroting leunen. Dankzij het Sociaal Akkoord is het de afgelopen jaren niet tè erg geworden. Nu gaat het beter in ons land. Werkgevers staan er meer voor open. Ze willen eventueel wel hun nek uitsteken. Dát is winst. Het 'hoe' kan in ons land verschillend zijn. Maar het feitelijke 'hoe' dáár gaat het om. Ik vind dat bij de onderhandelingstafel de gemeenten ook iets kunnen eisen. Namelijk dat mensen een beperking hulp kunnen blijven krijgen vanuit de 'gemeenschapskas'. Als er een Rutte III komt is de premier aan zichzelf verplicht die budgetten royaler te maken."

Ik vind dat bij de onderhandelingstafel de gemeenten ook iets kunnen eisen. 

- Jetta Kleinsma  (Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

Een vragenstelster met veel werkervaring bij diverse zorginstellingen vindt dat mensen uit de zorgsector de werkzoekenden met beperkingen meer invloed zouden moeten hebben op wie waar aan de slag kan. "Op papier is het een crime. Wij kunnen echt zelf die wel mix maken. Ik kan met één A4-tje bepalen wie uit mijn groep waar met succes geplaatst zou kunnen worden." 

Jetta Klijnsma antwoordt op de vraag hoe zij denkt dat we over 100 jaar terugkijken op de uitvoering van de Participatiewet en haar rol daarbij, "Dat hoeft niet terugvertaald te worden in wetgeving.We moeten van die instrumenten af. Als het maar een succes wordt, dan ben ik niet treurig dat men niet weet wie ik toen was. De politiek is vergankelijk. Het is niet de rol van de politici een standbeeld te krijgen.".

Een suggestie uit de zaal: "Ik heb een eigen bedrijf en organiseer ontmoetingen tussen werelden, tussen vraag en aanbod op het gebied van arbeidsparticipatie. En ik word alsmaar keihard geconfronteerd met inefficiënte bureaucratie. Waarom beginnen we niet een soort markt op beide partijen makkelijker bij elkaar te brengen?" Agnes Jongerius (Europarlementariër) antwoordt: 'Inderdaad, zet mensen bij elkaar. Wetgeving is wel belangrijk, maar het systeem heeft de neiging dat centraal te zetten. Terwijl ieder mens zijn eigen wensen en nukken heeft. Dát moet goed klikken.' 

Ik zou best mensen met een beperking willen plaatsen binnen mijn bedrijf, maar hoe vind ik ze?

Perry Leijdsman (De Betrokken Spartaan) spreekt over trage bureaucratische processen: 'Het is niet de bedoeling dat je de bal achterin rond blijft spelen. Je moet ook de spits aanspelen. Maar in dit spel moet je geduld hebben.'

Aad Stoop (Bergh, Stoop en Sanders Advocaten en voorzitter bestuur Participatie Certificaat) heeft het slotwoord: "We zijn destijds als Stichting gewoon maar begonnen met Participatie Certificaat. We lopen tegen dingen aan, maar we zien ook wat wèl werkt. We creëren een situatie van gelijkwaardigheid tussen mensen met en zonder een beperking. We creëren ook iets duurzaams. Dus doe mee: teken in voor een Participatie Certificaat. Ik kan het u uit persoonlijke ervaring van harte aanbevelen."


 
Fanclub banner nieuw.png

Nog geen lid van de Fanclub op Linkedin?
 

Word fan! Je kunt op je eigen manier een bijdrage leveren: deel Participatie Certificaat in je eigen netwerk, enthousiasmeer anderen óf koop een Participatie Certificaat. Ervaringen, successen en persoonlijke verhalen worden gedeeld binnen de Fanclub.