Over Lineke Rijxman

"Onze samenleving is vaak gericht op nut en handel, op waardering van -en denken over een mens in uitsluitend economische termen. Voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is dat een doodlopende weg. Participatie Certificaat maakt een positief verschil. Dat ondersteun ik van harte."

 
 


Lineke Rijxman is een Nederlandse actrice en regisseur van theatergroep Mugmetdegoudentand. Ze studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam en werkte als freelance actrice tot ze vast bij Toneelgroep Amsterdam kwam.
Naast tal van theaterproducties speelde ze in verschillende films en televisieseries (o.a. Alles is liefde, Zadelpijn, Vuurzee, 't Schaep). Vanaf 2006 werkt ze met en bij Mugmetdegoudentand als actrice en regisseur, waar ze onderdeel uitmaakt van het artistieke team. De theater- en televisieproducties van Mugmetdegoudentand belichten actuele thema’s met onderscheid tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie en tussen hoofd- en bijzaak. Ze won voor haar werk meerdere prijzen waaronder de Colombina en de Theo d'Or.