Over Louis van Gaal

 

"Participatie Certificaat geeft vorm aan het idee dat ook als je niet aan de bal bent, je toch mee moet spelen. Je draagt bij, je steunt elkaar en je werkt samen om beter te worden. Dat is een mooie en ook succesvolle manier van werken." 
 

 
 

Louis van Gaal is een Nederlandse voetbaltrainer. Hij was trainer van Ajax, FC Barcelona, AZ, FC Bayern München, Manchester United en bondscoach van het Nederlands elftal. Als clubtrainer won hij nationale prijzen in vier verschillende landen. En ook internationaal had hij veel succes: met Ajax won hij de UEFA Cup, de Champions League én de Wereldbeker. En met  FC Barcelona de UEFA Super Cup. Als bondscoach van het Nederlands elftal won hij de bronzen medaille op het wereldkampioenschap voetbal. 

De Methode van Gaal wordt geroemd en bestudeerd. Zijn aanpak: de instelling en het karakter van de spelers geven in topsport de doorslag. En ze zijn beïnvloedbaar. Hij selecteert erop en geeft aanknopingspunten voor verbetering. En als van Gaal het over zijn team heeft dan bedoelt hij iedereen. De spelers, de trainers, de scouts, de schoonmakers, de fysiotherapeut en de man van de catering. Niet de beste spelers winnen, maar het beste team.