Speciale Projecten

In Speciale Projecten bundelen we certificaten om gericht kandidaten te plaatsen binnen een project. Hierdoor is de plaatsing duurzamer, er kan meer getraind en geschoold worden en hebben kandidaten meer steun aan elkaar. We starten projecten bij onder andere ziekenhuizen, in de sport, compostverwerking, wasstraten en in de hospitality industrie. Doe mee, en maak van participeren een prioriteit.

Casus Sparta

De+betrokken+spartanen.jpeg

Bij voetbalclub Sparta loopt al enige tijd een Speciaal Project. Met groot succes. Er werken nu 16 jongeren bij onder andere de facilitaire dienst, in de kantine en sommigen als stewards bij wedstrijden. Het zijn betaalde banen. Allemaal ontwikkeld vanuit een resultaatgericht, duurzaam sociaal-maatschappelijk oogpunt. 

Om deze jongeren te vinden, sloeg Sparta met sponsoren, Stichting De Betrokken Spartaan en UWV de handen ineen. Dankzij de inbreng van Participatie Certificaten kwam er budget vrij om een betere situatie voor deze jonge werkzoekenden met arbeidsbeperking op poten te zetten. Er is nu bij Sparta meer tijd en geld beschikbaar voor opleiding, voor begeleiding (van de thuissituatie) en bijvoorbeeld voor overleg met (zorg)instellingen. 

Deze groep gaat als ze uitgeleerd zijn bij Sparta zeer gemotiveerd en beter opgeleid verder de arbeidsmarkt op. Stichting de Betrokken Spartaan zoekt voor deze werkenden een vervolgbaan bij grote bedrijven in de regio, zoals Stedin óf bij een sponsor van Sparta. Soms gebeurt dat óók met steun van Participatie Certificaat.

Jij kan ook bijdragen!

De komende maanden starten ook andere jongeren met een arbeidsbeperking bij Sparta. Om ook hen de opleiding en werkplekken bij Sparta te kunnen garanderen, zijn er meer Participatie Certificaten nodig. Jouw bijdrage is nog daarom nog steeds meer dan gewenst.